20140624_185431-1

 

BB Eagle Dancer

Född 1991 i USA. Han importerades till Sverige som 3-åring och var bland de första American Curlyhästarna som kom till Europa och Sverige. 

BB Eagle Dancer är registrerad i både Sverige och USA (ABC).Han är 50 procent Fullblod vilket gör att han och hans avkommor nättare och sportigare i typen. Han har en mycket fin stamtavla med många meriterade hingstar och ston i USA. Det finns även världsstjärnor som Gem Twist (världens bästa hopphäst) i hans släktträd.

Han är premierad vid två tillfällen 2003 och 2004 och är en av de curlyhingstar som fått högst domarbedömning i Sverige.

Resultatet från 2004:
 
Exteriör & Mått: Rastypisk, något långsträckt hingst, i övrigt harmonisk. Naturlig resning med väl ansatt hals, välvinklad bog, sluttande kors. Välbenad från sidan, fransysk fram. Energisk, kort skritt. Tung trav med svagt påskjut.
Mankhöjd:150
Skena: 19
Typ: 8
Huvud, hals, bål: 8
Extremiteter, rörelsernas korrekthet: 7
Skritt: 7
Trav: 7
Hingsten har genomfört ett bruksprov med poängen: Hingsten har utfört ett godkänt bruksprov med poängen: 8 8 8 8 8

Eagle's avkommor registreras som renrasiga American Curlyhästar.

 

Bildspel

Extern webbsida

 

Nedan ser ni BB Eagle Dancers fars Preferred List's stamtavla (fullblodslinjen). Tyvärr har inte denna linje fyllts i när vi ansökte om ett svenskt pass till BB Eagle Dancer (oklar orsak). Detta kommer dock att åtgärdas så att fullständig stamtavla kommer att finnas för samtliga avkommor. 

Intressant att notera är hingsten Double Jay som även finns med i stamtavlan för Gem Twist (en av världens bästa hopphästar genom tiderna). Gem Twist hette egentligen Icy Twist men fick byta namn.

 

Extern webbsida